TRES TURRONS PER NADAL

Cal comprar 3 motlles de Turró (Cookiteca a la plaça Pere San de Sant Cugat (9€/un) o a http://www.reinoxsa.com/esp/pasteleria/moldes-para-chocolate-y-turron_111_pag9.htm (4€/un).

Petita inversió per sempre...


Turro de Xocolata blanca cruixent (per 1 barra de torró)

Desfer al bany maria 300 gr de xocolata blanca (un cop desfeta s'ha d'atemperar per tal que no blanqueji: anar-la remenant fins que als llavis ja no tingui temperatura calenta).

Un cop atemperada, afegir-li 50 gr de panses sense ós, 75 gr. de taronja confitada o fruita confitada (al gust) tallada a daus i 75 gr de granet d'ametlla caramelitzat (en una paella posar 150 gr d'ametlla a cuadradets i 150gr de sucre i anar remenant fins que es desfà el sucre i agafa color torradet marró: agafar només 75 gr per aquesta recepta i reservar la resta pel praliné de l'altra recepta).

Abocar-ho al motlle de turró i deixar refredar abans de desmotllar.


Turró de Xocolata amb arrós inflat (en surten 2 barres de turró)


Desfer 250 gr de cobertura de llet i atemperar-la.

Afegir 230 gr del praliné de la recepta anterior (granet d'ametlla i sucre en la mateixa proporció i passar-lo pel turmix fins deixar-lo pasta).

Afegir 75 gr arrós inflat (cereals Rice Krispies de Kellog's)


Turró de trufa al licor amb griottines (cireres confitades)
 (surten 2 barres de turró).

http://www.reinoxsa.com/esp/pasteleria/moldes-para-chocolate-y-turron_111_pag9.htm
Cobrir els motllos amb xocolata negra atemperada (per fer la funda)

Emplenar amb la trufa una mica esponjada ( Per la trufa: posar a bullir (200 gr. de nata i un cop puji 2 cops, incorporar i anar remenant fora del foc els 275 gr de xoco negra i incorporar un cop desfeta 75 ml de conyac. Batre-ho tot amb batedora fins que esponji una mica i incorporar 100 gr de cirera confitada)
Abocar-ho al motlle del turró amb la funda de xocolata ja consistent.

Esperar un dia i tapar amb xocolata negra atemperada i un cop refredi ja es pot desmotllar  

MARTA BASTARDAS