Origen: La meva sogra em va ensenyar
Ingredients per a quatre persones:
• 800 grams de carn tallada x fer fricando
• 1 ceba
• 1 dent d’all
• 3 tomàquets ratllats
• Oli
• Sal
• ½ got de vi blanc
• ½ got d’aigua
• Bolets
Elaboració:
FRICANDÓ
Salem tota la carn, la passem per la farina i la fregim en una paella un minut o dos per cada banda, que no quedi molt feta, la treiem i la dipossitem en un plat.
Per una altre banda tallem la ceba a la juliana, piquem l’all i ratllem els tomaquets. Ho tirem tot en una paella gran (primer la ceba i quan estigui una mica feta l’all i el tomàquet).
Quan estigui a mig fer el sofregit afegim la carn estenent-la bé per tota la paella.
Al cap de 1 minut +- li tirem el vi i l’aigua i deixem fins que faci xup-xup a foc lent (vigilant perquè no es cremi per sota) fins que veiem que la salsa ja agafa una tó ataronjat fort i es torna espesa. Ja estarà llest.
ELS BOLETS:
Els netegem bé , els salem i els posem en una paella amb una mica d’oli, quan estiguin mig fets afegim un dent d’all picat i anem remenant.
Els treiem, els deixem escorrer una mica de l’oli , i els afegim dintre de la paella de fricandó.
Espero que us animeu a fer-lo, queda molt bó.
EVA C.