Terrina de foie gras a la mamie Michou

Ingredients :

Un fetge d’ànec de 500 gr.
Vi dolç: moscatell ó oporto
Licor: conyac ó armanyac
sal
pebre

Deixar-lo fora de la nevera perquè s’estovi una mica i li traiem les venes. De totes maneres us aconsello que aprofiteu que ara ja els venen desvenats.

A continuació el posem a marinar amb el vi dolç i el licor, durant una nit.

A l’endemà, el traiem de la nevera, en fem 4 ó 5 trossos i el deixem fora de la marinada fins que estigui a temperatura ambient ja que d’aquesta manera s’adapta bé a la terrina i no queden bombolles d’aire.

Un cop dins la terrina i ben apretat, repartir per sobre una cullereta de cafè de sal, pebre (barreja de 4 colors), i una cullerada sopera de vi dolç.

Soldar la terrina amb una barreja espessa de farina i aigua i posar-ho al forn durant 40 minuts a 100º

Una vegada cuit, destapem la terrina i posem un pes a sobre (paper film i un paquet d’arròs, per exemple) perquè deixi anar la grassa sobrant que s’hagi pogut fer a dins.

S’ha de deixar uns tres o quatre dies reposant a la nevera, abans de menjar-se’l.

El foie es pot congelar tant en cru com una vegada feta la terrina.

Si es congela un cop cuit, cal fer-ho a talls i embolicats amb paper film.


Aquesta recepta és la que fa sempre la mare del meu gendre, la Michelle (mamie Michou)


MONTSE FÀBREGAS