Un fetge d’ànec de 500 gr.
Vi dolç: moscatell ó oporto
Licor: conyac ó armanyac
sal
pebre
Deixar-lo fora de la nevera perquè s’estovi una mica i li traiem les venes. De totes maneres us aconsello que aprofiteu que ara ja els venen desvenats.
Vi dolç: moscatell ó oporto
Licor: conyac ó armanyac
sal
pebre
Deixar-lo fora de la nevera perquè s’estovi una mica i li traiem les venes. De totes maneres us aconsello que aprofiteu que ara ja els venen desvenats.
A continuació el posem a marinar amb el vi dolç i el licor, durant una nit.
A l’endemà, el traiem de la nevera, en fem 4 ó 5 trossos i el deixem fora de la marinada fins que estigui a temperatura ambient ja que d’aquesta manera s’adapta bé a la terrina i no queden bombolles d’aire.
Un cop dins la terrina i ben apretat, repartir per sobre una cullereta de cafè de sal, pebre (barreja de 4 colors), i una cullerada sopera de vi dolç.
Un cop dins la terrina i ben apretat, repartir per sobre una cullereta de cafè de sal, pebre (barreja de 4 colors), i una cullerada sopera de vi dolç.
Soldar la terrina amb una barreja espessa de farina i aigua i posar-ho al forn durant 40 minuts a 100º
Una vegada cuit, destapem la terrina i posem un pes a sobre (paper film i un paquet d’arròs, per exemple) perquè deixi anar la grassa sobrant que s’hagi pogut fer a dins.
Una vegada cuit, destapem la terrina i posem un pes a sobre (paper film i un paquet d’arròs, per exemple) perquè deixi anar la grassa sobrant que s’hagi pogut fer a dins.
S’ha de deixar uns tres o quatre dies reposant a la nevera, abans de menjar-se’l.
El foie es pot congelar tant en cru com una vegada feta la terrina.
El foie es pot congelar tant en cru com una vegada feta la terrina.
Si es congela un cop cuit, cal fer-ho a talls i embolicats amb paper film.
Aquesta recepta és la que fa sempre la mare del meu gendre, la Michelle (mamie Michou)
MONTSE FÀBREGAS