ROSTIT DE PALETILLA DE PORC


Ingredients:
- Una peça de paletilla de porc, preparada amb una malla
- Una ceba gran
- 2 o 3 grills d'all
- Mig got de vi
- sal i pebre
- Aigua o brou
- 1 cullerada de farina
- Oli
- Prunes(previament remullades), pinyons, orellanas (opcional)

*En lloc de prunes podem posar-hi diversos tipus de panses (remullades previament)

Preparació:
Posar oli en una cassola i, quan estigui calent, hi posar la peça de tall rodó i anar girant, que quedi daurada per tots cantons.
També hi posarem la ceba en trossos grans i els alls.
Hi posarem el vi, ho remenem una miqueta i baixem el foc.
Anar posant l'aigua o el brou, calent, poc a poc, que no s'enganxi.
Deixar que es vagi fent.

Quan la ceba está feta, la posarem en una gerra batedora amb els alls, la farina i una mica d'aigua freda o brou i ho passarems per la batedora.

Ho tornarem a posar a la cassola, afegirem les prunes, orellanes i pinyons. Ho tastarem i hi posarems la sal i el pebre (si fa falta) .

Ho deixarem coure una estoneta, que la salsa agafi textura i el sabor dels fruits.

Apaguarem el foc, retirem el tall rodó perquè es refredi i llavors, el tallem a rodanxes.

Posarems els talls en una safata ( que es pugui escalfar una mica) ho cobrirem amb la salsa.

NOTA: Es pot fer amb tall rodó (farcit o no), llom,  espatlla corder deshosada i enrollada(farcida o no), i el que vulgueu.
Les receptes del rostits son diverses però totes boníssimes , ja sabeu "cada maestrillo tiene su librillo".

RAMONA