CODONYAT

Ingredients:

1 quilo de codonys
600 gr de sucre
aigua
llimona


Rentar be els codonys i tallar-los a trossos, separant els cors i les llavors. Els trossos els posarem a bullir en un recipient amb aigua, la pell de llimona sense la part blanca i un raig de llimona perquè no es tornin negres, durant uns 20 minuts.

Mentres tant posarem els cors i les llavors en un casso, ho cubrirem d'aigua i ho farem bullir durant 45 minuts, afegint aigua si fa falta.
Passat aquest temps, colarem els cors i reservarem l'aigua de cocció, ja que conté la pectina que ens farà espessar el codonyat.

Pelar els trossos de codony i posar-los en una cassola fonda juntament amb el sucre i l'aigua de coure els cors i les llavors que teniem reservada.
Ho deixarem coure durant aproximadament 1 hora a foc lent, remenant amb una espàtula de fusta per evitar que s'enganxi. El codony anirà agafant un color vermell com mes espès sigui.
Un cop retirat del foc triturarem els codonys fins obtenir una crema ben fina.
Quan encara estigui calent, posarem el codonyat en un motlle rectangular que haurem forrat amb paper vegetal i el guardarem sense tapar, fins que estigui fred. Llavors ja el podem guardar a la nevera.

Consells:
Aneu amb compte mentre remeneu la cassola, perquè el codony esquitja i us podeu cremar.

El temps de coció de la confitura és aproximat, perquè dependrà de la textura final que volgueu obtenir. S’ha de tenir en compte que al refredar queda molt més compacte.

MONTSE FÀBREGAS