SOPA DEL MAPA SECRET DEL JOAN, O ...... (Sopa de fredolics i pinatells)

• Fredolics ( 350 grams),

• pa sec de dos dies o més, ceba (1),

• alls (2), farigola (tu mateix),

• aigua (tres quarts i si s’apunta més gent a sopar....., hi poses més aigua),



 Com fer la sopa?

1- Trobar fredolics i qualsevol altre bolet comestible. Normalment els trobes entre octubre i desembre.

2- Triar els bolets: cues i restes de terra .

3- Escaldar el bolets . Llançar l’aigua

4- Fregir-los amb un all en una paella.

5- Sofregir també una ceba i dos alls.

6- Barrejar els bolets, el sofregit, el pa sec i la farigola amb tres quarts de litre d’aigua embassada. Deixar-ho bullir tres minuts. Retirar la farigola. Deixar bullir tres quarts d’hora més.

7- Triturar-ho amb el minipimer.

8- Servir molt calent. Per sobra posar-hi un parell de bolets sencers i un trosset de farigola amb un bon raig d’oli verge d’oliva.


Propietats medicinals:

• Distreu molt la ment, ja que has d’anar a caçar el bolets.

• No et fa mal l’estomac a l’hora de comprar els ingredients, són baratíssims.

• L’all i la farigola són depurants naturals. No cal que et trenquis els tendons anant al gimnàs a suar.

• Reforça l’autoestima, ja que els comensals aplaudeixen l’olor i el sabor de la sopa.

• Ajuda a dormir, ajuda en els refredats, ajuda a la digestió........ en fi, que l’heu de provar.

GEMMA MASIP