• Fredolics ( 350 grams),
• pa sec de dos dies o més, ceba (1),
• alls (2), farigola (tu mateix),
• aigua (tres quarts i si s’apunta més gent a sopar....., hi poses més aigua),
Com fer la sopa?
1- Trobar fredolics i qualsevol altre bolet comestible. Normalment els trobes entre octubre i desembre.
2- Triar els bolets: cues i restes de terra .
3- Escaldar el bolets . Llançar l’aigua
4- Fregir-los amb un all en una paella.
5- Sofregir també una ceba i dos alls.
6- Barrejar els bolets, el sofregit, el pa sec i la farigola amb tres quarts de litre d’aigua embassada. Deixar-ho bullir tres minuts. Retirar la farigola. Deixar bullir tres quarts d’hora més.
7- Triturar-ho amb el minipimer.
8- Servir molt calent. Per sobra posar-hi un parell de bolets sencers i un trosset de farigola amb un bon raig d’oli verge d’oliva.
Propietats medicinals:
• Distreu molt la ment, ja que has d’anar a caçar el bolets.
• No et fa mal l’estomac a l’hora de comprar els ingredients, són baratíssims.
• L’all i la farigola són depurants naturals. No cal que et trenquis els tendons anant al gimnàs a suar.
• Reforça l’autoestima, ja que els comensals aplaudeixen l’olor i el sabor de la sopa.
• Ajuda a dormir, ajuda en els refredats, ajuda a la digestió........ en fi, que l’heu de provar.
GEMMA MASIP