Recepta per a una crisi
Ingredients per a 4 persones:
- 4 patates de mida mitjana
- 300 grams de carn de vedella picada
- 1 pot de ceps o bolets de qualsevol mena deshidratats
- 1 ceba mitjana
- 2 tomaquets madurs
- 1 trufa negra petita
- 1 sobre de formatge ratllat
- Orenga, romaní, farigola….
- Julibert
Poseu els bolets a hidratar amb aigua tèbia (una horeta és o menys).
S’escalfa el forn fins a una temperatura de 180-200 graus. Mentrestant , renteu ben netes les patates les salpebreu i les unteu amb una mica d’oli. Feu farcells amb paper de plata i dins de cadascun dels farcells poseu-hi orenga, romaní, farigola,…. Tanqueu els farcells i poseu-los al forn fins que les patates estiguin toves.
Ratlleu la ceba i sofregiu-la en una caçola a foc ben lent. Quan estigui ben rossa, afegiu-hi la carn picada, tapeu i deixeu-la coure fins que només hi quedi l’oli i gens d’aigua. Afegiu el tomaquet ratllat, torneu a tapar i deixeu coure. Salpebreu. Quan torni a quedar només l’oli, afegiu-hi els bolets escorreguts I deixeu coure uns 10 minuts. Rectifiqueu de sal i pebre. Quan quedin 1 o 2 minuts perquè estigui tot cuit, afegiu la trufa negra ratllada i una mica de julibert picat.
Buideu el cor de les patates i reserveu-lo per si us fa falta farcit. Si no us cal, podeu fer-ne purè amb una mica de llet i mantega.
Farciu les patates amb el sofregit. Espolsseu amb formatge ratllat i poseu a gratinar al forn uns minuts.
Bon profit.
LLUÏSA AGUILERA