Ingredients (Per a 4 persones):
- 2 Sípies grans o 4 sípies mitjanes trossejades (incloses les potes)
- Tinta de Sípia (es pot fer amb tinta de calamar)
- 2 tarros preparats d’Arròs Basmatí
- Un parell de cebes
- ½ kg.- ¾ kg. Tomàquet natural per fregir
- Mig cap d’alls
- 1 pastilla de caldo per guisats
- 1 rajolí de conyac
- 1 got d’aigua
- 1 culleradeta de pebre vermell
- Julivert trossejat
- Sal, oli i pebre al gust
Per preparat aquest plat tan bo, només fa falta que es preparin els ingredients a priori i després anar-los ficant poc a poc a la paella. L’elaboració, doncs, és molt i molt fàcil!!!
- Es piquen les cebes i els alls i es posen a la paella amb l’oli mig calent. Es deixa fregir fins que les verdures estiguin dauradetes. Vigilar de no cremar-les!
- S’afegeix el tomàquet natural i es deixa a foc lent uns 10 minuts fins que agafi un bon color. Afegir el rajolí de conyac.
- Un cop el sofregit estigui a punt és anar afegint la majoria dels ingredients: la sípia, la tinta, la pastilla de caldo, l’aigua, una mica de sal i julivert.
- Deixar a foc mig i anar movent de tant en tant durant uns 20 minuts o fins que la sípia estigui tova. És important que no quedi massa aiguat, deixar que s’evapori de manera que quedi una salsa una mica espessa.- Un cop tenim la sípia a la tinta afegim els tarros preparats d’arròs Basmatí (s’escalfen un minut al microones) dins de la paella i ho barrejem tot plegat.
El resultat d’aquesta recepta és d’un color bastant estrany, però és deliciós menjar-s’ho.
Proveu de fer-la!!!!!!!!!!!!!!!!
ROSER MARTÍNEZ