SOPA DE BOLETS


Ingredients per 4 persones

250 grs de bolets (gírgoles, xampinyons, rossinyols, etc... )

opcional un grapadet de bolets secs

1 ceba mitjana
1 all
1 patata
25-30 avellanes torrades

oli , sal  i  pebre



En una olla, posar a sofregir la ceba tallada petita, i quan estigui mig cuita afegir l’all també tallat a trossets sense deixar-lo torrar.

A continuació posar la patata i els bolets tallats a trossos petits i deixar-ho sofregir tot uns minuts.

Si es vol potenciar el sabor de la sopa, es pot afegir un grapadet de bolets secs.

Salpebrar

Posar les avellanes senceres i cobrir-ho amb aigua suficient per deixar-ho bullir uns 20 minuts.

Triturar i rectificar de sal i pebre.

Servir calent o fred, acompanyat d’uns daus de pa torrat.


Consells:
Abans de triturar, treure un parell de tasses del caldo per poder controlar la textura de la sopa.

No hi poseu rovellons perquè és una llàstima. Són millors fets a la brasa.



MONTSE FÀBREGAS