1 iogurt natural,
3 gots de farina,
2 gots de sucre,
1 got d’oli d’oliva,
3 ous,
1 sobre de llevat,
una mica de mantega,
la ratlladura d’una llimona,
250 grams de xocolata negra,
150 grams de melmelada de préssec, sucre glacé i lletres de xocolata de decoració.
Preparació:
Separem els rovells de les clares de l’ou. Batem en un recipient els rovells i els 2 gots de sucre.
Un cop estiguin ben batuts, afegim el llevat, els 3 gots de farina, el iogurt, la ratlladura de llimona i el got d’oli, i ho tornem a batre fins que quedi homogeni, al temps que encenem el forn a 180º perquè es vagi escalfant.
Muntem les clares fins que quedin a punt de neu, les afegim a la barreja i ho tornem a batre tot.
Posem la barreja en un motllo i la deixem dins del forn a 180º durant 30 minuts. Si el motllo no és de silicona el recobrirem amb mantega.
Per saber si el pa de pessic està fet, el punxem amb un escuradents de fusta i si està sec ja està fet.
El deixem refredar i el desemmotllem.
Obrim el pa de pessic per la meitat i el farcim amb melmelada.
Farem la cobertura tallant la xocolata a trossets, desfent-la al bany Maria i abocant-la per sobre del pa de pessic. Ho deixem refredar fins que es solidifiqui i ho guarnim amb la sucre glacé i les lletres de xocolata.
Aquest pa de pessic pot ser la base d’altres pastissos. Que vagi de gust.
CARLOS COROMINOLA