· 1 tassa de la mida de cafè amb arròs per persona.
· Amb la mida de tassa de cafè doble d’aigua per persona més una.
· 1 botifarra negra.
· 6 o 8 salsitxes.
· 5 tires de bacó.
· 2 patates a rodanxes.
· 1 pot de cigrons petits cuits.
· Tomàquet natural triturat (poquet).
· Pebre vermell dolç (mitja cullereta de cafè per persona).
· Safrà
· 1 pastilla d’avecrem
Recepta:
Escalfar la part de baix del forn a 250 graus.
Fregir a la paella les salsitxes i el bacó (la botifarra negra no).
Posar tot el que hem fregit a la cassola de terrissa.
A la paella que hi ha l’oli daurar les patates i posar-les també a la cassola de terrissa.
A la paella on hi ha la resta d’oli posar-hi una mica de tomàquet triturat natural, l’arròs i els cigrons ben escorreguts. Fregir-ho una mica, afegir el pebre vermell i remenar-ho.
Posar-ho tot a la cassola de terrissa.
Bullir l’aigua a part amb una pastilla d’avecrem i amb el safrà.
Abocar l’aigua a la cassola, posar-hi sal i remenar-ho.
Afegir la botifarra negra.
Posar la cassola de terrisa durant 1 hora al mig del forn sense tapar i llest !
Bon profit.
ÀNGEL BEUMALA