Menú d’un dia entre setmana

Per esmorzar :     BATUT DE FRUITES

Ingredients per a 2 persones:

4 taronges per fer suc, 1 plàtan, 1 poma, 1 pera, 1 kiwi, 1 iogurt.
1 raig de mel.
1 polsim de canyella.


Preparació: Pelar i trossejar tota la fruita a daus excepte les taronges i posar els trossos dintre d’un recipient.

Esprémer les 4 taronges per fer-ne suc, i afegir el suc dintre del recipient amb la resta de la fruita.

Afegir el iogurt, el raig de mel i el polsim de canyella.
Batre tot amb el minipimer fins que quedi gairebé líquid.


Posar el batut en un got i servir. Es pot servir fred o a temperatura ambient.
Podeu agafar fruita de temporada però la base del batut és la taronja, la poma i el iogurt per suavitzar l’acidesa de la taronja.


Aproximadament surten uns 750 ml de batut.

 

Per dinar:     ENSALADA RUSSA

Ingredients per a 4 persones:

1,5 litres d’aigua, 1 bossa congelada 750 grams de verdures (patata, pèsols, pastanaga i mongeta tendra), 100 grams de pebrot vermell “piquillo”, 100 grams d’olives negres o verdes, 4 ous durs, 100 grams de tonyina, 100 maionesa i una mica de sal.


Preparació:
Posar a bullir aigua per fer els 4 ous durs. Quan l’aigua estigui bullint afegir els quatre ous. Posar una mica de sal a sobre dels ous perquè després es pelin millor. Han d’estar uns 15 minuts bullint. Treure del foc i deixar refredar. Pelar els ous.

Posar a bullir l’aigua en una olla amb un complement per fer verdura al vapor. Quan l’aigua estigui bullint, afegir la sal i les verdures congelades. Deixar que bulli uns 12 o 15 minuts.

Un cop la verdura està cuita, apagar el foc i retirar l’olla. Posar les verdures en un vol gran, afegir els ous durs a trossets, les olives, el pebrot, la tonyina i la maionesa.
Barrejar tot, i servir a temperatura ambient, o fred si fa calor.



Per sopar : SOPA DE FIDEUS AMB FORMATGE

Ingredients per a 2 persones:

1 litre de caldo de verdures,
1/2 pastilla d’avecrem de verdures o pollatre,
150 grams fideus del número 0 o 1,
75 grams de formatge (el que us agradi més),
i una mica de sal.

Preparació: Posar a bullir el caldo que ha sobrat de les verdures al vapor al fer l’ensalada russa. Quan estigui bullint afegir la sal, la ½ pastilla d’avecrem desfeta i els fideus. Deixar que bulli uns 6 minuts. Retirar del foc i servir en un vol.
Un cop estigui la sopa i els fideus dintre del vol, posar el formatge per sobre i deixar desfer-ho durant uns minuts, i a menjar.


Que aprofiti.


CARLOS COROMINOLA