Mousse de llimó i maduixes amb vinagre de Módena






Pa de pèssic de festucs
Ingredients:


120 g. de farina d'atmella
120 g. de sucre glass
32 g. de farina de força
120 g. d'ous
5 g. de sucre invertit
20 g. de mantequilla pomada
25 g. pasta de festucs
80 g. de clares pasteuritzades
15 g. de sucre


Elaboració:

Montar els ous amb el sucre invertit, i afegir la farina d'atmella, sucre glass i la farina.
Afegir la mantequilla pomada i la pasta de festucs.
Montar les clares amb els 15 g. de sucre i barrejar amb compte amb la barreja anterior.
Escudilllar la masa sobre paper de forn i coure a 225º durant 6 minuts.


Gelificat de maduixes i vinagre de Módena

Ingredients:

500 g. de puré de maduixes sense llavors
60 g. de sucre
50 g. de vinagre de Módena
12 g. de gelatina


Elaboració:

Barrejar el puré amb el sucre i el vinagre, passar pel minipimer.
Calentar una petita part i disoldre la gelatina, previament remullada i escorreguda.
Barrejar amb la resta del puré i  posar-ho al motlle de 1 cm. de gruix. Congelar.


MOUSSE DE LLIMONA

Ingredients:

250 g. de suc de llimó
12 g. de fulles de gelatina
435 g. de merengue
400 g. de nata 35% MG

Elaboració:

Calentar una mica el suc de llimon i afegir la gelatina remullada i escorreguda. Afegir la resta del suc.
Amb 261 g de sucre i 174 g. de clares preparar el merengue (posar el sucre i les clares al bany maria fins que tingui 50ºC , posar la batedora i montar a marxa mitjana).
Semimontar la nata.
Quan el suc de llimó comença a gelificar, afegir part del merengue i nata per igualar textures. Barrejar la resta.


MUNTATGE

Escudillar la mousse de llimó fins la mitad del motlle, afegir-hi el disco gelificat de maduixes i presionar. Rellenar amb més mousse de llimó i acabar amb un disc de pa de pessic de festucs.
Congelar.
Desmotllar i decorar al gust.

* És preferible fer-ho tipus individual, queda millor la presentació.


RAMONA