
• 1 magret d’ànec
• Fruits vermells (gerds, maduixes, mores, aranyons, etc…)
• Vinagre de Mòdena (si voleu, també podeu fer servir un Pedro Ximènez o un vi negre)
• Pinyons o nous (opcional)
• Arròs salvatge i arròs basmati (o altra guarnició que us agradi)
Elaboració
Per fer la salsa de fruits vermells, en una paella posem els fruits vermells (trossejats, si cal) i deixem que s'escalfin. Quan siguin calents, afegim una part de vinagre de Mòdena per cada dues d’aigua fins cobrir-los. Remenem i anem aixafant els fruits mentre redueix.
Passeu pel xino i reserveu-la (si, voleu, podeu afegir els pinyons). Si us agrada amb ‘tropezones’ (vigileu, segons quins fruits feu servir) reserveu-la sense passar pel xino.
Bulliu l’arròs salvatge i l’arròs basmati per separat (el primer acostuma a necessitar un temps de cocció superior), barregeu-los i reserveu també.
Escalfeu la planxa a foc viu. Quan sigui molt calenta, poseu el magret per la part de la pell fins que aquesta quedi cruixent, doneu la volta i marqueu per l’altra banda.
Tingueu els plats calents per evitar que el magret es refredi massa ràpidament en servir-lo, talleu el magret en llesques i poseu-les als plats, poseu l’arròs (o qualsevol altra guarnició que us pugui agradar. Jo, per exemple, he afegit uns bolets saltats). Afegiu la salsa i serviu immediatament.
AMADOR ÁLVAREZ
• Arròs salvatge i arròs basmati (o altra guarnició que us agradi)
Elaboració
Per fer la salsa de fruits vermells, en una paella posem els fruits vermells (trossejats, si cal) i deixem que s'escalfin. Quan siguin calents, afegim una part de vinagre de Mòdena per cada dues d’aigua fins cobrir-los. Remenem i anem aixafant els fruits mentre redueix.
Passeu pel xino i reserveu-la (si, voleu, podeu afegir els pinyons). Si us agrada amb ‘tropezones’ (vigileu, segons quins fruits feu servir) reserveu-la sense passar pel xino.
Bulliu l’arròs salvatge i l’arròs basmati per separat (el primer acostuma a necessitar un temps de cocció superior), barregeu-los i reserveu també.
Escalfeu la planxa a foc viu. Quan sigui molt calenta, poseu el magret per la part de la pell fins que aquesta quedi cruixent, doneu la volta i marqueu per l’altra banda.
Tingueu els plats calents per evitar que el magret es refredi massa ràpidament en servir-lo, talleu el magret en llesques i poseu-les als plats, poseu l’arròs (o qualsevol altra guarnició que us pugui agradar. Jo, per exemple, he afegit uns bolets saltats). Afegiu la salsa i serviu immediatament.
AMADOR ÁLVAREZ