CASSOLA DE TROS (Cazuela de campo)



Ingredients:
 
1 kg de conill
1 kg de cargols
300 g de cap de costella de porc
200 g de cansalada viada
100 g de botifarra negra
3 patates
brou de pollastre o aigua
400 g d'espinacs
3 tomàquets madurs
1 ceba grossa
1 got de vi blanc
3 grans d'all
bitxo, julivert, llorer
oli d'oliva
sal i pebre


Elaboració:
Per començar, en una cassola amb oli abundant fregir la cansalada, el conill i la costella , tot tallat a trossos.
Quan estigui tot ben dauradet, retirar-ho i reservar-ho.

A continuació, a la mateixa cassola posar-hi la ceba i l'all, prèviament picats. Confitar-ho.

Afegir els tomàquets ratllats, el julivert picat, els cargols, les patates, ja pelades i tallades a daus, el llorer i el bitxo i deixar-ho sofregir tot junt a foc suau durant uns 5 minuts.

Seguidament, posar-hi el vi blanc, espinacs, el brou de pollastre, la cansalada, el conill, la costella i la botifarra negra i deixar-ho coure tot junt a foc mig durant uns 45 minuts.

Al final la resta d'espinacs.


Finalment, rectificar de sal i pebre i ja ho podem emplatar.


*Podem posar  segons tinguem a la nevera més d'uns ingredients que d'altres


Amb aquest video veureu que és molt fàcil


Des del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer.TV3


La Cassola de tros tradicional de Juneda (Lleida) és un menjar típic, molt conegut dins la gastronomia catalana.

L'origen de la Cassola de tros ve dels temps en que els pagesos no disposaven dels medis actuals i treballaven de sol a sol. Llavors s'havien d'endur els aliments de casa per dinar al camp, i allí s'aplegaven els veïns de les finques properes i feien una cassola amb els productes que portaven de casa i els ingredients que podien trobar a l'hort.

D'aquí van sorgir les primeres maneres de cuinar la Cassola de tros, amb gran varietat d'ingredients i on cadascú tenia la seva pròpia recepta.


Avui en dia es poden diferenciar dos tipus de Cassola de tros segons els productes de temporada:

- La d'hivern és amb espinacs i patates

- La d'estiu és més ensamfainada, amb ceba, pebrot i albergínia

Però la majoria de cassolaires fan una recepta mixta.

A Juneda enguany el dia 12 de juny s'ha realitzat la 33a. edició del concurs de Cassoles de tros. Aquesta festa es celebra el diumenge de Pasqua granada, que generalment s'escau a finals de maig o principis de juny.



RAMONA