
250 gr. De tonyina
1 tomàquet
1 pot d’olives
Salsa maionesa
Salsa Rosa
Sal
1 vas de vi de llet
50 gr. de mantega
Es pelen i tallen les patates en talls grans.
En un caso es cobreixen d’aigua freda amb sal i es posen a bullir (aprox. 30 mn.)
Quan ha transcorregut el temps o mirem amb un punxo si la patata està al punt, toveta, es passen pel passa pures; seguidament es posen en un bol amb la mantega i el vas de llet calenta i es barreja tot.
S’agafa un drap de cuina (sobretot que estigui net!) i es mulla amb aigua calenta i s’escorre.
Es posa sobre el taulell i s’hi estén el puré de patates, s’escampa amb un ganivet i es deixa que tingui un gruix de 1cm .
Anem pel farciment: es treu tot l’oli de la llauna de tonyina, aquesta es fa a bocins i es barreja amb 3 0 4 cullerades de maionesa, i unes quantes olives tallades a trossets.
Aquesta barreja es posa a sobre el pure, part central i a lo llarg i ajudats del eixugamans s’embolica el braç de gitano.
Aquest es col·loca sobre una safata i s’adorna amb les rodanxes del tomàquet, les olives i la salsa rosa.
MONTSE ASTALS