BRAÇ DE GITANO DE PATATA I TONYINA

Ingredients:

1kg ½ de patates

250 gr. De tonyina

1 tomàquet

1 pot d’olives

Salsa maionesa

Salsa Rosa

Sal
1 vas de vi de llet

50 gr. de mantega


Es pelen i tallen les patates en talls grans.
En un caso es cobreixen d’aigua freda amb sal i es posen a bullir (aprox. 30 mn.)

Quan ha transcorregut el temps o mirem amb un punxo si la patata està al punt, toveta, es passen pel passa pures; seguidament es posen en un bol amb la mantega i el vas de llet calenta i es barreja tot.

S’agafa un drap de cuina (sobretot que estigui net!) i es mulla amb aigua calenta i s’escorre.

Es posa sobre el taulell i s’hi estén el puré de patates, s’escampa amb un ganivet i es deixa que tingui un gruix de 1cm .

Anem pel farciment: es treu tot l’oli de la llauna de tonyina, aquesta es fa a bocins i es barreja amb 3 0 4 cullerades de maionesa, i unes quantes olives tallades a trossets.

Aquesta barreja es posa a sobre el pure, part central i a lo llarg i ajudats del eixugamans s’embolica el braç de gitano.

Aquest es col·loca sobre una safata i s’adorna amb les rodanxes del tomàquet, les olives i la salsa rosa.

MONTSE ASTALS